Sayfalar

28 Ağustos 2010 Cumartesi

2010 FIBA Dünya Şampiyonası Açılış Töreni Gerçekleşti

Opening Ceremony

Türkiye’nin bugüne kadar ev sahipliği yapacağı en büyük organizasyon olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası akıllarda soru işareti bırakan bir şekilde başladı. Açılış töreniyle birlikte Cuma akşamı başlayan organizasyonda bugün grup maçları başlayacak. Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan açılış törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston da katıldı.

Gece Türkiye’ye ilk kez gelen Cirque du Soleil şov ekibinin sahne gösterileriyle başladı. Mehteran takımı, semazen gösterisi düzenlenen gecede, Gürer Aykal yönetimindeki senfoni orkestrası da performans sergiledi.

Ayrıca gecede sahne alan diğer isimler ise; Müslüm Gürses, Fatih Erkoç, Yunanistan’dan Harris Alexiou, ünlü İtalyan Tenor Alessandro Safina, Sezen Aksu ve Kıraç…

Açılış töreninde sahne alması için dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’a da teklif götürülüp, sonra teklifin geri çekilmesi şaşkınlık yaratmıştı.

Mehmet Ali Alabora ve Tülin Şahin'in sunduğu açılış törenini 8500 davetli Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda izleme şansı yakaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder