Sayfalar

26 Ağustos 2010 Perşembe

2010 FIBA Dünya Şampiyonası B Grubu

B grubunun favorisi şüphesiz ki Amerika Birleşik Devletleri. Grupta ABD’yi zorlayacak takım gözükmüyor. ABD koçu Krzyzewski bu turnuvada çok genç bir takımla mücadele edecek. Takımın yıldız olarak Kevin Durent takımı üstlenecek gibi gözüküyor. Grupta ABD’nin dışında Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus ve Slovenya’da mücadele edecek.

Brezilya, Slovenya ve Hırvatistan eşit güçte gözüküyorlar. Ama İran’ın da bu üç takımı zorlama ihtimali yüksek. Dünya sıralamasında 43. Sırada bulunan Tunus’un, gruptan çıkma şansı yok denecek kadar az.

Grupta merak edilen bir konuda İran - ABD karşılaşması. Siyasette yaşanan gerginlik ve rekabet, bakalım parkeye nasıl yansıyacak.

Takımlar grup maçlarını İstanbul’da ki Abdi İpekçi Arena’da oynacaklar.

B Grubu Takımlarının Kadroları;

BREZİLYA



Antrenör: Ruben Magnanold
FIBA Dünya Sıralaması: 14.

Marcelinho Machado, Alex Garcia, Murilo Becker, Leandro Barbosa, Marcelo Huertas, Anderson Varejao, Guilherme Giovannoi, Tiago Splitter, Joao Paulo Batista, Raul Neto, Marcus Vinicius.

HIRVATİSTAN

Roko-Leni UKIC (Croatia)

Antrenör: Josip Vrankovic
FIBA Dünya Sıralaması: 15.

Luksa Andric, Marko Banic, Bojan Bogdanovic, Davor Kus, Kresimir Loncar, Drago Pasalic, Hrvoje Peric, Zoran Planinic, Popovic, Stipcevic, Marko Tomas, Ante Tomic, Roko Ukic, Luka Zoric.

İRAN

http://www.tehrantimes.com/News/10389/13_NBA.jpg

Antrenör: Veselin Matic
FIBA Dünya Sıralaması: 21.

Hamed Afagh, Mohammed Reza Akbari, Amir Amini, Javad Davari, Aren Davoudi, Ali Doraghi, Hamed Haddadi, Mehdi Kamrani, Asghar Kardoust, Arsalan Kazemi, Oshin Sahakian, Hamed Sohrabnejad, Pooya Tajik, Iman Zandi.

TUNUS

Mali vs Tunisia

Antrenör: Adel Tlatli
FIBA Dünya Sıralaması: 43.

Makrem Ben Romdhane, Hamdi Braa, Ziyed Chennoufi, Naim Dhifallah, Mokhtar Ghyaza, Bechir Hdidane, Anis Hedidane, Marouan Laghnej, Marouen Lahmar, Atef Maoua, Salah Mejri, Amine Rzig, Radhouane Slimane.

SLOVENYA

Bostjan NACHBAR (Slovenia)

Antrenör: Memi Becirovic
FIBA Dünya Sıralaması: 20.

Sani Becirovic, Primoz Brezec, Hasan Rizvic, Goran Dragic, Goran Jagodnik, Jaka Klabucar, Jaka Lakovic, Bostjan Nachbar, Uros Slokar, Samo Udrih, Gasper Vidmar, Miha Zupan.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ



Antrenör: Mike Krzyzewksi
FIBA Dünya Sıralaması: 2.

Rudy Gay, Lamar Odom, Chaunsey Billups, Tyson Chandler, Stephen Curry, Kevin Durant, Eric Gordon, Danny Granger, Andre Iguodala, Kevin Love, Derrick Rose, Russel Westbrook.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder