Sayfalar

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Napoli

Şimdi ki yazımın konusu herkesin aklına direkt Maradona'nın geldiği Azzurriler...
Köklü bir geçmişe sahip olan, müzesinde Maradona sayesinde UEFA Kupası ve Serie A Şampiyonluğu bulunan Napoli geçen seneki kadrosundan birşey kaybetmeden küçük parçalarla takımını kuvvetlendirdi.

Geçen sene Serie A da 6.olan Azzurriler, bu seneye de Uefa Avrupa ligi parolasıyla giriyor.
Transferlere baktığımızda kadroya gençleri katan Napoli ayrıca Palermo dan Edinson Cavani yi kiralık olarak renklerine bağladı

Giden oyuncularda ise fazla forma şansı bulamayan yedek kaleci Gaston Navarro ülkesi Arjantine dönerken, tecrübeli ön libero Matteo Contini İspanya'nın yolunu tuttu.

Napoli'nin teknik patronu geçen seneki gibi bu sene de Walter Mazzarri olacak. Takıma benimseteceği dizilişte büyük ihtimalle 3-5-2 olacak.

Kalede ise tanıdık bir isim Galatasaraydan tanıyacağımız Morgan De Santcis var. Yedekleri ise 40ına yaklaşmış olan Gennaro Iezzo ve Matteo Gianello yapacak.

3-5-2 taktiğinin en önemli olan unsuru olan gerideki süpürücü görevini Fabio Cannavaro'nun kardeşi Paolo Cannavaro üstlenecek gibi görülüyor. Yanında ise Brezilya asıllı Santacroce, Hugo Campagnaro, Leandro Rinaudo üçlüsünden ikisi formaya talip.
Sağ açıkta ise tecrübeli Gianluca Grava, Kolombiyalı Camilo Zuniga ikilisinden biri görev alacak. Sol bekte ise Andrea Dossena oynayacak gibi görünüyor. Arkasında ise Salvatore Aronica ve Erminio Rullo ikilisi forma bekleyecek.

Ortasaha ya geldiğimizde gözümüz kapalı yazacağımız, kaptan Marek Hamsik banko oynayacak. Yanında ise Uruguaylı Walter Gargano, Michele Pazienza, Manuele Blasi, Christian Maggio dörtlüsünden ikisi forma için rekabet halinde olacak. Nicolas Amodio, Samuele Dalla Bona, Luigi Vitale, Roberto De Zerbi ise transfer dönemi bitmeden gitmemeleri durumunda takımda klübeyi güçlendirecek isimler.

Forvet hattına geldiğimizde ise alternatifin bol olduğunu görüyoruz. Her ne kadar alternatifi bol olsa da oynayacak ikiliyi tahmin etmek zor olmasa gerek. Fabio Quagliarella geçen seneki performansından sonra formayı vermeyecek gibi gözüküyor. Yanında ise Arjantinli yıldız Ezequil Lavezzi oynayacak. Kiralık gelen Edinson Cavani, Arjantinli German Denis, tecrübeli forvet Christian Bucchi forma şansı bekleyecek diğer isimler. Ayrıca kadroda geçen sene forma şansı bulamayan Inacio Pia ile geçen sene Bologna da kiralık oynayan Marcelo Zalayeta'nın varlıklarını da unutmayalım. Tabi eğer bu iki isim transfer sezonu bitmeden ayrılmazlarsa.


Geçen sene iyi bir sezon geçiren Napoli'nin kadrosu yine iyi. Forvet hattında ve orta saha da alternatifli ve yetenekli oyuncuları bulunan Napoli'nin gelecek vaad eden bir kaleci ve iyi bir defans oyuncusuna ihtiyacı olduğu gözle görülür bir gerçek. Bir sakatlık olmazsa ve Hamsik, Lavezzi, Quagliarella üçlüsü geçen seneki performanslarını sergilerlerse bu takım eklenen takviyelerle yine ligin zor ve kalbur üstü takımı olmaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder