Sayfalar

15 Ağustos 2010 Pazar

Ballack la Yeniden Leverkusen

Şimdi ki durağımız, futbolda her zaman söz sahibi olan Almanya

İnceleyeceğimiz takım ise 99-2002 yılları arasında Ramelow lu, Nowotny li, Ballack la, Neuville li kadrosuyla efsaneleşmiş Leverkusen.

İncelememize diğer takımlarda olduğu gibi teknik direktör den başlıcaz. Leverkusen in teknik direktörlüğünü geçen sezondan bu yana Almanların efsanevi oyuncusu, 80lerin Borussia Mönchengladbach efsanesinin golcüsü Josef "Jupp" Heynckes yapacak. Takımını geçen sene ligi 4.lükle bitirten kurt hoca 4-4-2 taktiğiyle oynuyor.

Takım geçen seneki kadroyu hemen hemen muhafaza ederken, Lukas Sinkiewicz, Thomas Zdebel ve Yunan Theofanis Gekas takımdan ayrılan isimler oldu. Ayrıca geçen sene belki de takımın en istikrarlı oyuncusu olan genç Toni Kroos takımı Bayern e geri döndü.

Gelenlere baktığımızda Hırvatistan dan 2 (Zvonko Pamic, Domagoj Vida), Danimarka'dan 1(Nicolai Jorgensen) genç oyuncuyu kadrolarına kattılar. Ayrıca sözleşmesi bitmiş olan 2000 deki takımın yıldızı Michael Ballack da yuvaya geri dönerken, 2.Bundesliga da oldukça iyi bir performans sergileyen genç Sidney Sam ile Almanya BundesLiga nın tecrübeli oyuncularından orta saha elemanı Hanno Balitsch i de kadroya bedelsiz kattılar.

Leverkusen'in kalesinde Bundesliga da geçen senenin en az gol yiyen 3. kalecisi olan ve Dünya Kupasında sakatlığı yüzünden forma giyemeyen Rene Adler var. Kalesinde oldukça güven veren Adler'in yedekliğini ise; Benedikt Fernandez ve Fabian Giefer yapmakta.

Sağ bek için genç Daniel Schwaab ile Gonzalo Castro geçen sene ki gibi rekabet halinde olacaklar. Sol bekte ise Çek Michal Kadlec bu sene performansını geliştirirse formasını vermicek gibi gözüküyo. Sol bek yedeği ise belki de Leverkusen'in en sıkıntılı tarafı. Gerçek mevkisi orta saha olan tecrübeli Ganalı oyuncu Hans Sarpei ile heryerde oynayabilen genç Stefan Reinartz forma beklicekler. Takımın belki de en güven veren yeri olan ve geçen sene Adler'in az gol yemesinde büyük payları olan göbek oyuncuları ise tecrübeli Sami Hyypia ile Manuel Friedrich oynayacak. Hırvat genç, yeni transfer Domagoj Vida ise sol bekte de ismini saydığım joker Stefan Reinartz ile yarış halinde olacak.

Takımın belki de en zengin bölgesinin orta saha nın ortası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Adaylar çok olsa da oynayacak ikili büyük ihtimalle Michael Ballack ile Arturo Vidal olacaktır. Arkalarında ise geçen sene sakatlığı yüzünden fazla forma şansı bulamayan Simon Rolfes , Brezilyalı Renato Augusto ile yeni transfer Hanno Balitsch olacak. Kanatlara baktığımızda her iki kanatta da oynayabilen hızlı ve gerçekten beğendiğim bir oyuncu olan Tranquillo Barnetta ile yeni transfer Sidney Sam in oynamasını bekliyorum. Yedekleri ise geçen sene Nürnberg e kiralanan Marcel Risse ile kanatlarda oynama özelliği de olan Renato Augusto olacaktır. Ayrıca belirtmek isterim ki bu sene A takıma çıkan Kevin Kampl ile geçen sezon 4 maçta sonradan giren Türk asıllı Burak Kaplan gibi gençleri de unutmamak lazım.

Forvet bölgesinde de oldukça çetin bir mücadele olacağını görüyoruz incelememizde. Fakat yerinin kesin olduğunu söyleyebileceğimiz tek isim geçen sene gol krallığını Dzeko ya kaptıran Stefan Kießling dir. Yanında ise büyük ihtimalle geçen sene oldukça başarılı performans sergileyen Türk asıllı İsviçreli oyuncu Eren Derdiyok oynayacaktır. Fakat 2008-2009 da Bundesliga da 21 gol atıp, süpriz bir performans sergileyen Patrick Helmes'i her ne kadar geçen sene tam oynayamasa da unutmayalım. Leverkusen bu 3 oyuncu yetmicek diye düşünmüş olacak ki Danimarkadan genç oyuncu Nicolai Jorgensen i almış. Açıkcası ismini ilk defa duyduğum oyuncu tamamen kapalı kutu


Leverkusen hakkında olası tahminime gelince, Ballack ı almaları oldukça akıllı bir iş. Ballack ın da 2012 yi hedef koyması da Leverkusen adına iyi bir gelişme. Leverkusen 2000 deki efsane kadro gibi bir kadroya sahip olamasa da bu sene de ilk 5 i (hatta bence ilk 3ü) zorlayacak kapasitede bir takım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder