Sayfalar

13 Ağustos 2010 Cuma

Top 5 Transfer

Yazımızın konusu başlıktan da anlaşılacağı üzere şimdiye kadar yapılan en pahalı 5 transferin değerlendirmesi olacak. Ağustos un sonuna kadar büyük süprizler yaşanmazsa 2010 un en pahalı 5 transferi;

1- David Villa (Valencia -> Barcelona)

2 senedir hemen hemen herkesin gitmesini beklediği fakat nereye gideceğini bilemediği İspanyol yıldız Villa yı Barcelona 36 milyon euro ya kadrosuna kattı. Valencia nın girdiği maddi krizle yıldızları bir bir elinden çıkarmasını iyi değerlendiren Barcelona İbra ya verdiği paranın yanında Villa yı oldukça iyi bir paraya kaptığı aşikâr.

2- David Silva (Valencia -> Manchester City)

Satan yine Valencia bu sefer ki alıcı ise Arap patronların himayesinde olan bonkör Manchester City. David Silva ya ödenen ücret 26 milyon euro olarak açıklandı. 24 yaşında olan David Silva ya ödenen ücret bu büyük futbol piyasasında oldukça makul bir ücret gibi görülüyor.

3- Angel Di Maria (Benfica -> Real Madrid)

22 yaşındaki genç Arjantinli için harcanan ücret 23 milyon euro olarak açıklandı. Benfica nın sağlam hücum hattının en önemli oyuncusu olan Di Maria Real Madrid'e gelirken yıldızların arasında ne yapacağı merak konusu. Dünya kupasında vasat bir futbol sergileyen Di Maria yı ısrarla isteyen Mourinho nun Di Maria yı nasıl oynatacağı ve nasıl bir performans sergileteceğini göreceğiz.

4- Yaya Toure (Barcelona -> Manchester City)

3 senedir Barcelona takımında oynayan Fildişili oyuncunun bu seferki durağı abisinin yanı Kolo Toure nin takımı Manchester City oldu. Hemen hemen abisine ödenen ücretle (22 milyon euro) Manchester ın yolunu tutan Toure nin İngiltereye alışması zor olmasa gerek. Barcelona nın Busquets e güvenip sattığı ve gözden düşen oyuncudan oldukça iyi para kazandığını görüyoruz.

5- Aleksandar Kolarov (Lazio -> Manchester City)
Kolarov signing for City could pave way for Ashley Cole to join Real Madrid. (©PAphotos)

24 yaşındaki Sırp oyuncuya 21 milyona yakın para harcandı. Sol beklerin az olduğu günümüzde İtalya da kalbur üstü oynayan Kolarov a verilen bu ücret fazla olmasa gerek. Oyuncunun ne yapacağını ilerleyen günlerde görcek olsak da takip ettiğim isimlerden biri olan Kolarov un bu ücreti karşılayacağına şüphem yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder