Sayfalar

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Transferin Arka Sokağı 1

Şimdi ki yazımda ise bu sene yapılan "süpriz" olarak değerlendirebileceğimiz transferleri değerlendireceğiz

Joao Moutinho (Sporting Lisbon -> Porto)

Belki de bu sene ki en süpriz ve flaş transferlerin başında geliyor bu isim. 23 yaşında Sporting in kaptanlığını yapan Moutinho sadece 10 milyon euro ya ezeli rakip Porto ya transfer oldu. 10 milyon euro belki yüksek bir bedel ama ligimizi düşündüğümüzde Arda'nın yada Gökhan Gönül'ün takım değiştirmesini düşünelim. İşte bu transfer de öylesi ilginç bir transfer.



Miguel Veloso (Sporting Lisbon -> Genoa)

Sporting in kan kaybı bu oyuncunun gitmesiyle devam etti. Belki bu oyuncunun gidişi taraftarlara daha az acı vermiştir. Ayrıca bu sene İtalya'nın sert oyununda olumlu şeyler yapmasını beklediğim oyunculardan biri. Genoa bu oyuncu için Sporting e 8 milyon euro bonservis ücreti ödedi.


Bruno Alves (Porto -> Zenit)

Yıllardır Porto'nun savunmasında güven veren Bruno Alves artık Rusya da. Bruno yu ve Porto yu kandırmak için Zenit'in kasasından çıkan ücret ise dudak uçuklatacak cinsten; 20 milyon euro!


Rafinha (Schalke 04 -> Genoa)

Genoa nın bu sene yaptığı akıllıca bir diğer transfer başarısı. Genç yaşında Avrupa ya gelen ve bir türlü bir üst seviye takımlara çıkma başarısı gösteremeyen Rafinha yı Genoa sadece 8 milyon euro ya transfer etti.


Raul (Real Madrid -> Schalke 04)

Belki çok arka planda kalmasa da Raul'un bu sene takım değiştirmesi ve Almanya'nın yolunu tutması bu yazı ilginç kılan bir diğer transfer. Schalke bu transferi bonservi ücreti ödemeden kapadı.


Albert Riera (Liverpool -> Olympiakos)

Yunanistan' ın yıllardır huyudur son demlerindeki yıldızları takımlara katmak. Olimpiakos bu sene Ibagaza ve Rommedahl'ı alıp bu geleneğe devam etti. Fakat habersizce alınan İspanyol sol açık Riera oldukça akıllı bir transfer oldu. Ödenen ücret 6 milyon euro.


Joe Cole (Chelsea -> Liverpool)

Bu sene takımı gençleştirmekle beraber kadrosuna tecrübeli Jovanovic ve Poulsen i alan Liverpool gerçek süksesini İngiliz yıldız Joe Cole la yaptı. Oyuncuyu Bosman kuralıyla alan takım ayrıca Benayoun u 6 milyon euro ya Chelsea ye satarak başka bir başarıya daha imza attı.


Dieumerci Mbokani (Standard Liege -> AS Monaco)

Yıllardır Belçika da istikrarlı performans sergileyen Kongo lu futbolcu 6 buçuk milyon euro ya Monaco ya geçti


Nicolas Gaitan (Boca Juniors -> Benfica)

Di Maria nın yerine alınan genç Arjantinli bu sene izlenmesi gereken oyunculardan biri. Genç oyuncuya verilen ücret ise 7buçuk milyon euro.


Filipe (Deportivo -> Atletico Madrid)

Sol bek mevkiinde görev yapan Filipe artık Atletico Madrid için ter dökecek. Oyuncuya verilen ücret 11 milyon euro.


Diego Godin (Villareal -> Atletico Madrid)

Dünya kupasında Uruguay forması giyen savunma oyuncusu Godin'i kadrosuna katabilmek için Atletico Madrid'in kasasından çıkan ücret 8 milyon euro.


Ramires (Benfica -> Chelsea)

Benfica'nın orta saha elemanı bugünlerde Londra'nın yolunu tuttu. Fazlasıyla kan kaybeden Benfica'nın ne yapacağı merak konusu olurken Ramires için ödenen bonservis ücreti 20 milyon euro.


Michael Ballack (Chelsea -> Bayer Leverkusen)

Kontratı biten emektar oyuncu yuvasına geri döndü.


Deco (Chelsea -> Fluminense)

Belletti den sonra bir başka Brezilya kökenli Deco yu da kadrosuna katan Fluminense bu sene Brezilya da iddialı olacak gibi.


Jerome Boateng (Hamburg -> Manchester City)

City nin bu sene 20 milyon euro nun altında aldığı tek oyuncu olan Boateng i Dünya Kupasından hatırlayacaksınız. Bu oyuncu için City nin ödediği ücret ise 11 milyon euro olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder