Sayfalar

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Wenger Krallığı

Yetiştirdiği genç isimlerle tanınan, 14 yıldır takımın başında olan ve takımla özdeşleşen Arsene Wenger 3 yıl daha Arsenal de. Yetiştirdiği genç isimlerle futbol piyasasına birçok oyuncu kazandıran Wenger'i tanıyalım;

1959 doğumlu Fransız teknik adamın futbolculuk kariyeri pek parlak değil. 30 yaşına kadar Fransız 2. lig takımlarında oynaya Wenger, 78-79 sezonunda ancak birinci lige geçebilmiştir. Bu ligte şampiyonlukta yaşayan deneyimli isim teknik kariyerine ise 81 de başladı.

Şampiyonluk yaşadığı Strasbourg genç takımını yöneten Wenger, sırasıyla 83 de Cannes yardımcı antrenörlüğü, 84 de Nancy de teknik direktörlük ve 87de de Monaco yu çalıştırmıştır. Monaco da 1 Fransa ligi, 1 tane de Fransa kupası kazanan deneyimli teknik adam, bir kez de Avrupa Kupa Galipleri Kupasında final oynamıştır. 95 yılında küçük bir Japonya deneyimi de olan teknik adamın asıl ünü 96 yılında Arsenal' e gelmesiyle başlamıştır.

Arsenal takımında sembolleşen ve Arsenal le birlikte marka haline gelen Wenger'in bu takımda 3 lig şampiyonluğu, 3 FA Cup, 4 tane de Charity Shield kupası bulunmakta. Avrupa kupalarında ise Arsenal le biri 2000 de UEFA kupası, diğeri 2006 yılında Şampiyonlar Ligi finali bulunan hoca iki kupayı da kaybetmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder