Sayfalar

23 Eylül 2010 Perşembe

FIFA 2011 Ön İnceleme Ve Çıkış Tarihi





Şimdiki oyun incelememiz ise belki de bizimli birlikte büyüyen bir serinin oyunu olan FIFA 2011.

Bu sene oyunla ilgili hem görüntü, hem oynanabilirlik, hem de oyun içinde farklı seçeneklerin de bulunduğu bir FIFA görüyoruz. Benim gibi çocukluğunu PC başında geçirenler bilir. Oyunların çizgi film gibi olduğu dönemlerde FIFA'nın müthiş bir yeniliği vardı. Hepimiz hayranlıkla bakar ya ağabeylerimizi izlerdik yada ağlar bir iki maç yapar ömürlük tadlar çıkarırdık. Hani FIFA 98'de varolan kapalı salon da oynama seçeneği. Ne büyük bir yenilikti o. Sonrasında "Classic Players" adı altında çıkardıkları yenilik vardı. Eski kaliteli oyuncuları oynatabildiğimiz, Pele'yi, Platini'yi izlemesek de ne kadar iyi isimler olduğunu gördüğümüz oyun olan FIFA. Her ne kadar Pele'nin isim hakları alınmayıp oyunda No:10 olarak geçse de biz bilirdik ki o Peleydi! Bu isim konusunda yıllarca Ronaldo da sorun çıkarmıştı. No:9 du o hep bizim için.

Şimdi 2011 lere geldik. Yenilikler arttı. Kapalı salonu bir daha hiç çıkartmasalarda daha büyük bir hayal olan "Be a Pro" yani futbolcu olmak oyunlarda olmaya başladı. Hatta o da yetmezmiş gibi 2011 de artık "Be a Goalkeeper" yani kaleci de olabiliyoruz. Ne kadar eğleniriz kaleci olmakla o kadarını bilemem ama maçta artık gol oldumu fazlasıyla üzülebiliriz bu konuda. Çünkü kaleci de artık biziz!

Fifa'nın son 1-2 senedir Pes'e yakınlaştığını biliyoruz. Özellikle konsol kısmında kendini yavaş yavaş geliştirdiğini ve alınabilir bir oyun olmaya doğru gittiğini biliyoruz. Ama artık PC'de de oyun satabilmek adına oynanabilirliği arttıracaklarını açıkladılar.

Gelelim oyun içi yeniliklere. Demosu geçen hafta çıktı oyunun. Geçen sene olduğu gibi bu oyunda da oyuncuların kalitelerine göre özel çalımlar mevcut. Pas imkanı ve pas verebilmek bu oyunda daha güzel olmuş. Oyuncuların yüzleri ve oyun içi hareketleri gerçeğin ta kendisi gibi. Kısacası gerçek bir ilerleme gözle görülüyor. Geçen sene oyun satışında istenilen rakam yakalanamasa da bu sene belli bir düzeye ulaşılabilecek gibi.

Ayrıca oyunda online olarak diğer insanlarla oynamak mümkün. Hatta diğer insanların oyunu ne kadar oynadıkları, ne kadar maç kazanıp kaybettiklerini de görebiliyoruz. Bunları görüp ne kadar ilerlememiz gerekir karar verebiliyoruz. Ayrıca her FIFA da olduğu gibi lisans sorunu yine yok. Hemen hemen oynamak isteyebileceğiniz her takım oyunda mevcut. Fifa'nın belki de en cazip eden noktası da bu olmuştur hep.

Her neyse kısacası çocukluğumuzun efsanesi olan FIFA bu sene gümbür gümbür geliyor. Oyunun çıkış tarihi ise 28 Eylül- 1 Ekim. Şimdiden herkese FIFA'lı günler...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder