Sayfalar

20 Eylül 2010 Pazartesi

NBA'de Sakat Raporu

Kobe Bryant (LA Lakers) : Yıllardır Kobe'nin sakatlıklarla sahada kaldığını ve bir türlü ameliyat olamadığını biliyorduk. Nasıl ameliyat olsun adam yılda ortalama 120 ye yakın maç oynuyor. Üstüne milli takım da girince işin içine dinlenecek, ameliyat olacak zaman bulamıyordu.Bu sakat haliyle üstüste 2 sene kazandığı NBA Şampiyonluğu ve Olimpiyat altın madalyası'nın ardından bu yaz Dünya Şampiyonasından affını isteyen Kobe bu arada ameliyat olma fırsatı buldu;(sonunda) .
Sağ dizinden başarılı bir ameliyat geçiren Kobe ayrıca yıllardır kırık olan sağ işaret parmağından da bir ameliyat geçirdi. Kobe' nin sağlığının yerinde olduğu ve sezona bomba gibi geleceği söyleniyor. Ayrıca bildiğimiz Kobe, Miami ve Boston'ın bu yaz yaptıklarını görünce felç olsa da bu sezon yine oynar, yine oynar!

Yao Ming (Houston Rockets) : Nedir bu uzunların ayaklarından çektikleri. Tabi ayaklar kaldırmıyor haklı olarak. Yıllar önce Big Z (Zydrunas Ilgauskas) yaşamıştı Yao'nun yaşadıklarını. 96-97 ve 99-00 sezonlarının tamamını kaçıran Ilgauskas ayrıca 98-99 ve 2000-01 sezonlarında da bir çok maçta oynayamamıştı. Ve işte o dönem alınan bir kararla Ilgauskas ın her maç 21.5 dakika oynamasına karar verildi. O sezon 62 maçta forma giyen Ilgauskas'da kullanılan bu teknik Yao'da da kullanılacak. Yao ne kadar isterse istesin 25 dakikanın üzerine oynayamayacak. Hazırlık kampına başlayan ve sezona yavaş yavaş hazırlanan Yao'nun durumu dikkatle izleyip sizlerle paylaşacağız.

Blake Griffin (LA Clippers) : Geçen sezon 1.sıradan Draft olan Griffin, NBA başlamadan önce şanssız bir şekilde sakatlandı. Ocak ayına kadar haber beklenilen oyuncunun tüm sezonu kaçıracağı haberi geldi. Sol dizinde bir kırık bulunan Griffin'in NBA'in ilk haftalarına yetişmesi bekleniyor. Şanssız oyuncu geçen sezon forma bulamadığı için bu sene çaylak olarak oynayacak.

Andrew Bogut (Milwaukee Bucks) : Playoff'lara az kala takım halinde müthiş bir çıkış yakalayan Milwaukee Bogut'un sakatlanmasıyla tamamen tepetaklak oldu. Sakatlanışı da hala gözlerimin önünde. O taklası ve sahadan çıkışı. Sağ dirseği çıkan ve bir de parmağı kırılan Bogut, Nisan ayına kadar performansı en iyi olan pivotların başında geliyordu. Sakatlığı yüzünden Dünya Şampiyonasını da kaçıran Avusturalyalı yıldızın sakatlığının tamamen geçtiği belirtiliyor. Bogut şimdilerde hazırlık kampında kendini denemekle meşgul.

Andrew Bynum (LA Lakers) : Lakers'ın başarılı pivotu Bynum'da bir türlü sakatlıklardan kurtulamayan isimler arasında. Sağ dizinde sorunu bulunan yıldız pivot'un sezonun başlangıcını kaçıracağı söyleniyor. Sahaya tam olarak ne zaman döneceği meçhul olan oyuncunun kamplarda kendini yavaş yavaş denediği ve All-Star dönemine kadar mutlaka yetişmeye çalışacağı söyleniyor.


Greg Oden (Portland Trail Blazers) : Bir kadersiz uzun da Greg Oden. 2007 Draftının birinci sırasından seçilen oyuncunun hemen altındaki isimler ise Kevin Durant ve Al Horford. Hatta 9.sırada ise Noah bulunuyor. Anlayın Portland Oden'ı seçerken nasıl güvenmiş ve inanmış. Kalitesi de birinci sırada seçilecek kadar iyiydi doğru ama işte uzunların yakasını bırakmayan sakatlık belası Oden'ı da mahfetti. İlk senesinin tamamını kaçıran yıldız pivot, ikinci senesini çaylak olarak oynadı. Tam kalbur üstü uzunlar arasına girecekken geçen senenin aralık ayında sakatlanan Oden'ın bu sezonun başlangıcına da yetişmesine şüpheyle bakılıyor. Sol ayağında kırık bulunan Oden umarım çabucak iyileşir de top tutmayı beceremeyen şapşal uzunları seyretmek zorunda kalmayız.


Rod Beaubois (Dallas Maverics) : 2009 yılında Oklahoma City Thunder tarafından seçilen ve takasla Dallas'a geçen Fransız oyun kurucu gerçekten yetenekli bir isim. Geçen sezon bir maçta 11 de 9 üçlük atışıyla 40 sayı atan Beaubois kariyer rekorunu kırdığı bu maçta göz doldurdu. Tüm sezon ortalaması 7.1 sayı, 1.4 ribaund, 1.3 asist olan genç oyuncu bench'ten gelerek hemen hemen her maç Dallas'ın oyununu hareketlendirdi. Bu yaz başı Dünya Şampiyonası için katıldığı Fransa milli takım kampında şanssız bir şekilde sol ayağını kıran oyunkurucunun sezonun başlangıcına yetişmesinin imkansız olduğu belirtiliyor.


Josh Howard (Washington Wizards) : Büyük umutlarla Dallas'dan takas yoluyla alınan ve takımın lideri olması beklenen Howard şubat ayında talihsiz bir sakatlık yaşadı. Dizinde yırtık tespit edilen oyuncunun kasım ayının sonuna kadar oynayamayacağı söyleniyor. Dallas formasıyla 2 sene öncesinde All-Star'a kadar yükselen yıldız oyuncunun sahalara dönmesini Flip Saunders dört gözle bekliyor.


Joel Przybilla (Portland Trail Blazers) : Bir şanssız Portland uzunu daha. 2.16'lık dev pivot Pryzbilla Mart ayında bir sakatlık geçirdi ve sağ dizinde bir kırık tespit edildi. Kasım ayına kadar oynamasının zor olduğunu vurgulanan yıldız oyuncu ise yavaş yavaş çalışmalarına başladı. Portland'ın Oden ve Pryzbilla'nın yokluğunda tek gerçek pivotu Camby'yle neler yapacağını göreceğiz. Daha doğrusu ne gibi takaslara girecekler. Genç ve kaliteli bir ekip olan Portland gerçek kalitesini ne zaman sergileyecek bakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder