Sayfalar

16 Eylül 2010 Perşembe

PES 2011 Ön İncelemesi


PES 2011 - E3 2010 Trailer [HD]



Şimdi ki oyun incelememiz ise PES 2011 olacak.

Oyunun demosu çıkmış durumda, demoyu indirmek için buraya tıklayınız.

Demo da Avrupa dan Barcelona - Bayern Munchen takımlarından birini seçebilirsiniz başka bir seçeneğiniz ise Meksika'dan Guadalaraja ile Brezilya'nın Internacional takımları. Malum bu iki takım Amerika kıtasının Şampiyonlar Ligisi olarak bilinen Copa Libertodores'in finalistleri ve bu kupa da PES 2011'in isim hakkını aldığı kupalardan birisi.

Ayrıca Avrupa Super Kupası da dahil bir çok kupanın da isim hakkı alınmış. Bunun artısı ise FIFA'ya bir meydan okuma olabilmesi. Bir çoğuna göre maç motorunda Konami, EA Sports dan iyi ama isim hakkı alma konusunda ise EA Sports, Konami'ye fark atmış durumda.

Oynanabilirliğe baktığımızda ise oyun gerçeğe bir adım daha yaklaşmış durumda. Paslaşmalar ve pasların kalitesi oyunun en güzel gelişmelerinden biri olarak göze çarpıyor. Örneğin bir Xavi'yle Selçuk aynı kalitede pas atamayacaklar artık. Ara paslar ise oyunun kilit noktaları. Yapay zeka müthiş artmış durumda ve forvet oyuncuları boşluklara kaçarak sizlerden o bitirici pasları bekleyebilecek artık.

Tabi forvet oyuncularınıda biz yönlendirebileceğimiz için şut ve çalım yeteneklerine de değinelim istiyorum. Şutlar diğer oyunlara göre daha kaliteli ve ayarlanabilir olmuş. Ayrıca kontrollü şut atmak isteyenlere bu seçenek de bu oyunda mevcut. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonlar ise diğer oyunların aksine sizin kalitenize göre gol olması mümkün pozisyonlar artık. Uzaktan şutlar ise gerçekten mükemmel ayarlanmış. İyi bir şut attıktan sonra oturun arkanıza ve TV den nasıl seyrediyorsanız Pirlo'yu Ronaldo'yu oturun öyle seyredin ve top süzüledursun! Çalımlar ise oyuncuların yeteneklerine göre farklılık gösteriyor. Oyunculara 4 tane çalım hareketini siz koyuyorsunuz ve oyun içinde bunları kullanabiliyorsunuz. Henüz oynadığım 3-4 maçta ben o kıvama gelemesemde zamanla gelişeceğiz artık.

Oyunun içinde diğer oyunlardan ziyade hareketler daha gerçekçi olmuş. Depara kalkmalar, taç kullanmalar, pas alışverişleri vs daha gerçekçi hale gelmiş. Bir oyuncuyu alıp deparla gole kadar gitmek kaldırılmış resmen. Oyuncular ne kadar koşarsa ayağından top çıkarırken o kadar zorlanacak hale gelmiş.

Maç içinden oyunun detaylarına geçtiğimizde ise, bir çok insanın bayılarak oynadığı bir zamanlar hayal olan My Player mod geliştirilmiş. Daha estetik hale gelen bu moda videolar eklenmiş. Menejerin yorumlarıyla takım arkadaşlarının yorumları oyunu daha oynanabilir kılmış. Online modu ise ayrı bir heyecan. Diğer oyuncularla ligler kurulup, maçlar yapılabiliniyor ve bu kendinizin uluslararası bir pes efsanesi olmanıza olanak sağlıyor. En iyiyseniz bunu dünyaya ispat edin mesajını veriyor resmen.

Oyunu keyfe çevirmek için yeni oyuncu yüzleri, yeni top şekilleri de oyunda mevcut. Bir şekeri yada bir fıçıyı top olarak kullanmak isterseniz yada bal kabaklı bir surat veya kovboy şapkalı oyuncular görmek isterseniz oyun size bu imkanı da sağlıyor. Dış görünüşlerdeki bir diğer değişiklik stad ve stad'ın çevresini dizayn edebilmek. Evet yanlış duymadınız. Stadımızı kendimiz yapabiliyoruz. Bununla kalmayıp dış görünüşe de el atabiliyoruz. İstersek stadı şehre dikeriz, istersek bir köy kasabasına seçim sizin.

Vee... benim gibi menejerlik tutkusu insanlar için en büyük değişimi ise sona bıraktım. Takımınızı bir antrenör edasıyla didikleyebilirsiniz. Herşeyine siz karar vereceksiniz. Hücum yönünüzü, bindirmelerinizi, kanat oyunlarınızı vs... Kısacası Pes, hem Fifa'nın hem de FM'nin tahtına göz dikmiş durumda. Bu da bize yarar. Ne kadar rekabet o kadar kalite!!

“PES’in değişim geçirmesinin zamanı gelmişti, PES 2011 serinin tarihindeki en köklü tasarım değişikliğine sahne olacak,”

Bu söz Pes'in sahiplerinden birine ait. Gerçekliğine de demoyu indirerek ve oyunu oynayarak siz de görün!

4 yorum:

  1. FIFA 11'i gördükten sonra PES yalan kalyor :/

    YanıtlaSil
  2. Bence önemli olan oynanabilirlik. Tamam Fifa'da grafikler katlıyor ama film değil ki izleyesin. Önemli olan oynarken keyif alabilmen.

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca belirteyim ki oyunda taktik kısım çok fazla detaylandırılmış. Siz taktik yaparken sizle maç yapan kişilerin bi çay içecek kadar zamanı var olacaktır emin olun. Fifa da bu kadar detayı görememedim.

    Ama kişisel tercih bunlar. Fifa kardeşimiz gibi yıllardır bizimle, PES ise çocukken gurbetten gelen kuzenimiz misali. İkisinin de tadı farklı. Bu rekabet bizlerin daha iyi oyunlar oynamasını sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Abi fıfa nında demosunu oynadm pes inde.. fıfa baya bi yalan kalıyor bnce pes in yanında. grafik diyolar ama bnce oyuncuların tipleri peste eger lisansı alınmışsa daha çok bnziyor.fıfanın oyun stili hala aynı. still degişmezse bnm için pes her zmn daha iyidr.lisans hariç herşeyde pes eziyo fıfayı bnce..

    YanıtlaSil