Sayfalar

24 Ağustos 2010 Salı

2010 FIBA Dünya Şampiyonası A Grubu

Ülkemizde gerçekleşecek 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yer alacak grupları inceleyeceğiz. A Grubu’nda mücadele edecek takımlarda Arjantin ve Sırbistan güçlü gözüküyor. Gruptaki diğer takımlar ise Angola, Avustralya, Almanya ve Ürdün.

Hazırlık maçlarında Türkiye ile de karşılaşan Arjantin ve Sırbistan maçlarının çoğunluğunu galibiyetle tamamlamayı başardı. Arjantin bana göre turnuvanın 3 favorisinden biri. Arjantin FIBA Dünya Sıralamasında 1. Sırada. İspanya ve Amerika’yı zorlayacak gibi gözüküyorlar. Sırbistan ise genç oyun kurucuları Teodosic’ in eline bakıyor. Tekrar yapılanmaya giden Sırbistan her ne kadar eski gücünde olmasa hala ekolünden bir şey kaybetmemiş durumda.

Nowitzki’nin ve Femerling’in milli takıma katılmayacaklarını açıklamalardan sonra, Chris Kaman’ın da belirsizliği Almanya’nın turnuvadaki gücünü iyice düşürüyor.

Grubun en zayıf takımı ise FIBA Dünya sıralamasında 38. Durumda bulunan Ürdün.

A Grubu Takımlarının Kadroları;

ANGOLA



Antrenör: Luis Magalhaes
FIBA Dünya Sıralaması: 12.

Olimpio Cipriano, Joaquim Gomes, Miguel Lutonda, Eduardo Mingas, Filipe Abraao, Carlos Almeida, Felizardo Ambrosio, Domingos Bonifacio, Roberto, Fortes, Valdelico Joaquim, Miguel Kiala, Divaldo Mbunga, Carlos Morais, Yanick Moreira, Leonel Paulo, Vlademir Ricardino, Simao Santos.

ARJANTİN

Argentina vs Canada

Antrenör:
Sergio Hernandez
FIBA Dünya Sıralaması: 1.

Roman Goncalez, Fabricio Oberto, Leonarda Guttierrez, Luis Scola, Juan Gutierrez, Andres Nocioni, Paolo Quinteros, Luis Cequeira, Carlos Delfino, Hernan Jasen, Federico Kammerichs, Pablo Prigioni.

AVUSTRALYA



Antrenör: Brett Brown
FIBA Dünya Sıralaması: 11.

David Andersen, Matthew Nielsen, David Barlow, Aron Baynes, Matthew Dellvedova, Adam Gibson, Joe Ingles, Aleks Maric, Steven Markovic, Damian Martin, Patrick Mills, Brad Newley, A.J. Oglivy, Mark Worthington.

ALMANYA



Antrenör: Dirk Bauermann
FIBA Dünya Sıralaması: 7.

Demond Greene, Robin Benzing, Per Günther, Steffen Hamann, Elias Harris, Yassin Idbihi, Jan Jagla, Christopher McNaughton, Tim Ohlbrecht, Tibor Pleiß, Heiko Schaffartzik, Philipp, Schwethelm, Lucca Stagier, Johannes Strasser, Chad Toppert, Konrad Wysocki.

ÜRDÜN



Antrenör: Mario Palma
FIBA Dünya Sıralaması: 38.

Islam Abbaas, Zaid Abbaas, Abdalla Abuqoura, Ayman Adais, Mousa Alawadi, Zaid Al-Khas, Jamal Almaaytah, Fadel Alnjjar, Wesam Al-Sous, Osama Daghles, Nick Fadayel, Mohammad Hadrab, Layth Mansour, Imad Qahwash, Enver Soobzohov, Rasheim Wright.

SIRBİSTAN



Antrenör: Dusan Ivkovic
FIBA Dünya Şampiyonası: 5.

Nenad Krstic, Nemenja Bjelica, Marko Keselj, Milan Macvan, Stefan Markovic, Dragan Milosavljevic, Ivan Paunic, Kosta Perovic, Miroslav Raduljica, Aleksandar Rasic, Dusko Savanovic, Milos Teodosic, Milenko Tepic, Novica Velickovic.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder