Sayfalar

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Spor Toto Süper Lig de 2.Hafta


Kayserispor 1-0 Kardemir Karabük
Goller; Cangele(26)

Konyaspor 2-1 Eskişehirspor
Goller; Nadarevic k.k(2) , Adnan Güngör(78) - Pele(51)

Antalyaspor 1-1 Sivasspor
Goller; Tita(35) - Sedat Bayrak(38)

Beşiktaş 0-2 Büyükşehir Bld.
Goller; İskender Alın(57) , İbrahim Akın(90)

Gençlerbirliği 0-0 Gaziantepspor

Galatasaray 0-2 Bursaspor
Goller; Ergic(15,82)

Manisaspor 0-3 Ankaragücü
Goller; Sestak(19) , Özgür Çek(57) , Güven(65)

Kasımpaşa 0-0 Bucaspor

Trabzonspor 3-2 Fenerbahçe
Goller; Mehmet Topuz k.k(14) , Yattara(15) , Glowacki(29) - Lugano(29) , Mehmet Topuz(41)



İlk maç incelememiz Beşiktaş olacak. Kendi evinde bu sezonun ilk yenilgisini alan Beşiktaş ta maç başındaki kadro adeta herkesi şaşkına uğrattı. Bobo gibi yıldızını kadroya almayan Schuster ilk 11inde de bu sezon 11 de fazla oynatmadığı isimleri oynattı. Sebebinin ise oyuncularını dinlendirmek amaçlı olduğunu söylesede maçın sonucu Schuster'in hata yaptığını gösterdi. Fazlasıyla hücum ağırlıklı çıkan kadro da sadece bir defansif orta saha ismi vardı. Orta sahasında Hilbert-Delgado-Quaresma yla oynayıp üstüne çift forvetle oynayan Beşiktaş, bu riskin faturasını fazlasıyla ödedi. Maç sonunda ise Nihat'a karşı yapılan protestolar dikkat çekti.

Diğer bir yandan yine İstanbul'da oynanan maçta son şampiyon Bursaspor uzun yıllar sonunda Galatasaray'ı evinde mağlup etti. Maça hakemin hatalı kararları damga vururken Galatasaray'ın zayıf yanları da ortadaydı. Takımın transfer için S.O.S verdiği maçta tribünler Adnan Sezgin aleyhinde ve Haltun Üstünel lehinde tezahüratta bulundu. Transfer dönemi sonlanmadan önce 2 transfer yapılacağını açıklayan yönetimin aksine Galatasaray'ın daha fazla oyuncuya ihtiyacı olduğu aşikar.

Gelelim haftanın son maçı olan Trabzondaki derbiye. Maç oldukça hızlı başladı. O kadar hızlıydı ki tüm goller 40 dakika da atıldı. 40. dakika da 3-2 olunca daha fazla gol bekleyen taraftarlar bu kadarla yetinmek zorunda kaldı. Fenerbahçe'nin 11inde Alex ve Stoch'un olmayışı dikkatleri çekerken, Trabzonspor yine ortasaha da baskılı futboluyla rakibini adeta boğdu. Oldukça zevkli bir mücadeleye sahne olan maçta Fenerbahçe'nin yeni transferi Niang etkili bir transfer olduğunu gösterdi. Genç kaleci Mert'inde yediği gollerde hatası yoktu ve üstüne tuttuğu penaltıyla kalesinde güven verdi. Trabzonspor da ise ortasahadaki tüm isimler iyiydi. Ve maçı hakeden taraf maçı almasını bildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder