Sayfalar

27 Ağustos 2010 Cuma

Mascherano'da Mutlu Son

Bu seneki 3.transferini Mascherona'yla yapan Barcelona belki de en akılcı transferini gerçekleştirdi. Ön libero da Marquez ve Toure den vazgeçen ekip Dünya'da ön libero mevkiinin en iyilerinden olan Javier Mascherano yu 22 milyon euro ya transfer etti.



Yaya Toure'nin gerek gitmek isteyişi gerekse 2 yılda bir sezon ortasında oynadığı Afrika Kupası yüzünden oyuncuyu Manchester City ye satan Katalan ekibi yerine daha ucuz ve belki de daha kalitelisi olan Mascherano yu tercih etti. Oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor.



Futbola River Plate de başlayan Arjantinli yıldız, oradan rekor bir ücretle 2005 senesinde Brezilya'nın Corinthians ekibine geçti. Burada Tevez le bir sezon boyunca oldukça iyi performanslar sergileyen ikili, sezon bitimiyle birlikte West Ham'ın yolunu tuttular. West Ham da istenilen performansı sergileyemeyen Arjantinli yıldız 2007 yazında Liverpool'a geçti. Burada 3 senedir oldukça iyi bir performans sergileyen Mascherano, Barcelona'nın teklifi karşısında gitmek istediğini söyledi. Lig maçına da çıkmayan Arjantinliyi takımda tutamayacaklarını anlayan Liverpool oyuncuyu isteği üzerine Katalan ekibine satmayı kabul etti. Ayrıca hatırlayacağınız üzere Dünya Kupasında koca Arjantin ortasahasını tek başına sırtlayan Mascherano gerçekten de günümüz ön libero tabirine (hem hücum hem savunma) hücum bakımından hiç uymasada savunma bakımından belki de en iyisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder