Sayfalar

13 Ağustos 2010 Cuma

Galatasaray Cafe Crown'ın Yeni Yüzü


Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray Cafe Crown, en akıllı hamlesini takımın başına antrenör Oktay Mahmuti'yi getirerek yaptı. Bu sezon ki transfer stratejisiyle gelecek sezon play-offlarda üst sıralarda gözükeceğinin sinyallerini verdi.





Oktay Mahmuti, ilk açıklamalarında, "Hedefimiz gelenek sahibi olmak" sözleriyle yorumda bulunmuştu. Bunun arkasından gelen yerli transferler ve bunların tecrübeli olması Mahmuti'nin takımdaki rotasyonu geniş tutmak istemesini gösteriyordu. Ayrıca kenardan gelecek oyuncularda güven sorunu yaşamayacaktı. Oktay Mahmuti'nin ilk hedefi göze hoş gelen basketbol oynatmak ve yılmayan, mücadeleci bir takım kurmaktı.

Oktay Mahmuti

Takıma bu kadar tecrübe yükledikten sonra geleceğe yatırım yapmayı da düşünen Galatasaray Cafe Crown, takıma Türkiye Ümit Milli Takımı'nda da oynayan üç genç oyuncuyu da renklerine bağladı.

İşte Galatasaray Cafe Crown’un yeni transferleri;

Ermal Kurtoğlu, en akıllı transferlerden birisi takıma canlılık ve mücadele gücü katacak. Savunmacı bir uzun olarak 3 sayı tehidinin olması müthiş.

Tutku Açık, Türk Telekom ‘da sergilediği yaratıcılığıyla Türkiye’nin en kaliteli oyun kurucularından biri olduğunu gösterdi. Ermal ve Haluk Yıldırım ile birlikte takıma tecrübe katıcak isimlerdin birisi.

Haluk Yıldırım, ilerleyen yaşına rağmen saha içinde ve saha dışında takımın en değerli parçası olacak.

Melih Mahmutoğlu, Efes Pilsen altyapısında yetişen genç oyun kurucu bu mevkiiye derinlik katacak.

Sertaç Şanlı, 19 yaşındaki 2.14 lük pivot ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray Cafe Crown’ın gelecekteki yatırımlarından birisi.

İlkan Karaman, Tofaş’tan transfer edilen genç oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre İlkan Karaman 2010-2011 sezonununda da Tofaş forması giyecek.

Joshua Ian Shipp, Bornova Beledeyisi’nden alınan yabancı oyunun geçen sezon ligde neler yarattığını biliyoruz. Shipp bu sezon Galatasaray Cafe Crown’un en etkili transferi oldu denilebilir.

Luksa Andric, 2005 yılından itibaren Cibona Zagreb A takımında boy gösteren Andric bu sezon kendisini Galatasaray Cafe Crown’lı yapan 2 yıllık sözleşmeyi imzaladı. 25 yaşındaki forvetin bu sene takım için yararlı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Taylor Rochestie, bu sezon Galatasaray Cafe Crown’un ilk yabancı transferi olan Rochestie tam bir muamma. Herkesde,”Daha iyi bir oyun kurucu bulunamaz mıydı?” sorusu kafaları kurcalamakta, Rochestie sezon içerisinde tüm sorularımızın cevabını verecek.


Ermal Kurtoğlu

Galatasaray Cafe Crown’ın bu sezon üst sıraları zorlayacağı kesin ama Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker’in hala birkaç gömlek altındalar. Galatasaray Cafe Crown’u en zorlayacak takımlar ise kuşkusuz Banvit, Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş Cola Turka. Bakalım önümüzde günler sarı kırmızılı takım için neleri gösterecek…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder