Sayfalar

13 Ağustos 2010 Cuma

Banvit İncelemesi ve Bandırma'dan Euroleague'e Yolculuk


Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi’ni 3.sırada tamamlayan Banvit bu sezonda güçlü rakiplerine kök söktüreceğe benziyor. Geçen sezonki kilit isimleriyle sözleşme imzalamalarının bu iddiada önemli payı bulunuyor.


Banvit’in kadrosuna kattığı önemli transferler;

Bora Hun Paçun, 23 yaşındaki genç oyuncu power forvet ve pivot pozisyonlarını oynayabiliyor. Basketbola Tuborg altyapısında başlayan sporcu 2 sezonluk Efes Pilsen kariyerinin ardından Darüşşafaka’ya transfer olmuştu. Geçtiğimiz sezon Darüşşafaka’da şanssız bir sezon geçiren genç sporcunun, bu sezon Banvit’te kendini geliştirmesi bekleniyor.


Bora Hun Paçun

Antonio Graves, 25 yaşındaki tanıdık şutör bu sezon Banvit’in işine çok yarayacak. Basketbola ABD’de başlayan oyuncu, avrupadaki skorer kimliğiyle ön plana çıktı. 2 sezon önce Galarasaray Cafe Crown formasıyla izlediğimiz Graves, daha önce Fransa Ligi olan Ligue Nationale de Basketboll ‘un sayı liderliğinde 2. olarak bitirdi. Graves’in Banvit’te de oyuna olumlu yönde etki etmesine kesin gözüyle bakılıyor.


Antonio Graves

Vladimir Golubovic, 24 yaşındaki pivot genç yaşına rağmen Euroleague tecrübesine sahip. Caja Loboral Vitoria takımından Banvit’e gelen oyuncu uzun rotasyonunda önemli bir role sahip olacak. Golubovic ve Graves’in de takılma katılmasıyla Banvit’te ki yabancı sayısıda 5 e yükselmiş oldu.


Vladimir Golubovic

Banvit yerli transferinde hareketsiz gözüküyor. Bunun da en büyük sebebi müthiş gençlerle dolu altyapısı. Özellikle Şafak Edge gibi geleceğin en büyük oyun kurucusu gözüyle bakılan bir genç yeteneği de elinde bulunduruyor.

Ayrıca Banvit Türk basketbolu için önemli bir olaya imza atarak Euroleague ön eleme turunda oynamaya hak kazandı. Banvit, ön eleme 1.turundaki ilk maçını 21 Eylül’de ve ikinci maçını da 24 Eylül’de oynayacak. Bu turu geçmesi halinde 2. Turda 28 Eylül ve 01 Ekim’de ve yine elemeyi geçerse 3.tur karşılaşmalarını 05 Ekim ve 08 Ekim’de oynayacak.

Banvit’in ilk turdaki muhtemel rakipleri;

Hemofarm Strada (Sırbistan)
Le Mans (Fransa)
Budivelnyk (Ukrayna)
CEZ Basketball Nymburk (Çek Cum.)

Beko Basketbol Ligi’nde üst sıraları zorlayacak olan Banvit’in Euroleague turlarını tek tek geçmesi en büyük ümidimiz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder