Sayfalar

18 Ağustos 2010 Çarşamba

UEFA 2010 Yılın Futbolcusu Adayları

UEFA, Yılın Futbolcusu adayları açıklandı. Dört dalda 12 adayı belirleyen UEFA,kazanan futbolcuları Şampiyonlar Ligi kuralarının çekileceği 26 Ağustos'ta Monaco'da ilan edecek. Adaylar;


Yılın Kalecisi Adayları

Júlio César (FC Internazionale Milano)
Hugo Lloris (Olympique Lyonnais)
Víctor Valdés (FC Barcelona)



Yılın Savunma Oyuncusu Adayları

Lúcio (FC Internazionale Milano)
Maicon (FC Internazionale Milano)
Gerard Piqué (FC Barcelona)


Yılın Orta Saha Oyuncusu Adayları

Xavi Hernández (FC Barcelona)
Arjen Robben (FC Bayern München)
Wesley Sneijder (FC Internazionale Milano)


Yılın Forvet Oyuncusu Adayları

Lionel Messi (FC Barcelona)
Diego Milito (FC Internazionale Milano)
Wayne Rooney (Manchester United FC)



Yorum katmam gerekirse, bu sene müthiş bir sezon geçiren Inter'den her dalda aday olması ve 12 adayın 5 tanesinin Interli olması beni şaşırtmadı. Müthiş bir sezon geçiren Interden en az iki oyuncunun ödül alması muhtemel.

Benim kaleci adayım Julio Cesar. Müthiş refleksleri olan ve çoğumuzun en iyi dediği Buffon'un bile "en iyi o " dediği isim olan Julio Cesar belki de garanti dediğim tek isim.

Savunmada ise Maicon bir adım önde. Müthiş bir oyuncu olan ve en az 3-4 ciğeri olduğunu düşündüğü isim buradaki en büyük adayım. Onu takip eden isim ise savunmayla beraber hücumda da etkili olan, topu iyi oyuna sokan Pique. Belki de Barcelona'nın Messi ve Xavi'den sonra en iyisi olan (bunda Inıesta'nın sakatlıktan kurtulamamasını katarsak) Pique'nin bu ödülü alması süpriz olmaz. Lucio ise iyi bir sezon geçirmesine rağmen bir adım arkada Pique ve Maicon'a nazaran.

Orta saha ise belki de en zor kısım. Inter'in maestrosu Sneijder her ne kadar müthiş bir sezon geçirse de, rakipleri oldukça sağlam. Bayern'e geçip taraftarın sevgilisi olan, Ribery'nin tahtını alan Robben de oldukça iyi bir sezon geçirdi. Ve Xavi ye gelirsek, her ne kadar bu iki adaya oranla şansı daha az gibi görülse de ödülü alması kimseyi şaşırtmaz.

Forvette ise 3 mükemmel isim. Buradaki en büyük aday ise her ne kadar Messi'nin aday olması bir tuzak gibi dursa da Diego Milito. Arjantinli yıldız geç keşfedilmenin hıncını çıkartırcasına oynadığı sezonda attığı gollerle Inter'e 3 kupa aldırdı. Dünya Kupasında Maradona'nın anlamsız şekilde yedek beklettiği isim Klüp performansıyla bir adım önde. Fakat unutmamak gerek ödülün tam açılımını klüp oyuncuları ödülü. Bu durumda Rooney'in de müthiş sezonun ardından ödülü alması muhtemel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder