Sayfalar

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Udinese Calcio

Bir kez daha yolumuz Çizme'de. Bu sefer ki durağımız ise Udine şehri ve Udinese takımı. Her zaman benim gözümde Serie A'nın kalbur üstü takımlarından biri olan siyah beyazlı ekip geçen sene beni oldukça şaşırttı.

Kadrosunda birçok genci yaşlısı yıldızı bulunan Udinese bu yaz oldukça büyük fireler verdi. Orta saha elemanı D'Agostino yu ve geçen sene Fiorentina da kiralık oynayan savunma oyuncusu Felipe yi bonservisiyle Fiorentina ya, sol bek Lukovic'i Zenith'e ve geçen sene kiralık olarak verdiği oyuncuları ise bonservisleriyle yollayan Udinese Calcio yerlerini doldurmak için fazlasıyla transfer yaptı. Her ne kadar birçok oyuncu alsa da kasasından fazla para çıkmayan takımın elle tutulur bir transfer yaptığını söylemek haksızlık olur.


Fernando Forestieri

Aldıkları oyunculara baktığımızda, Napoli takımında da değerlendirdiğim Arjantinli forvet German Denis'i alan takım, ayrıca Fernando Forestieri yi kadrosuna kattı. Bu çocuğun üzerine biraz duralım istiyorum. Bu genç elemanımız Siena alt yapısından yetişti. Daha 17 yaşında Serie A da sezonun yarısına yakın maçta oynayan Forestieri, daha sonra Serie B ye Vicenza ya kiralandı. Geçen sene La Liga deneyimi de bulunan bu gencin bu sene Serie A da iyi işler çıkaracağına inanıyorum. Kıvrak hareketleriyle dikkat çeken bu isme tahammül edilir ve iyi işlenirse yıldız çıkmaması içten değil. Ayrıca Fransa 2.Liginden Fas asıllı savunmascı Mehdi Benatia yı kadrosuna katan Udinese, orta alana da Almen Abdi yi alarak eksiklerini doldurmaya çalışacak.



Francesco Guidolin

Takımın başına bu sene gelen Francesco Guidolin'in takıma geçen sene ki gibi 4-3-3 oynatması bekleniyor.


Samir Handanovic


Tek tek mevkilere baktığımızda, ilk durağımız olan kaleci pozisyonunda 3 senedir takımın kalesini koruyan Samir Handanovic'i görüyoruz. Yedekliklerini ise Emanuele Belardi, Rafael Romo ve bu sene Çek Cumhuriyetinden gelen Zdenek Zlamak üstlenecek.

Cristian Zapata


Defansa baktığımızda geçen sene en çok gol yiyen 3. takım olan Udinese'nin bu oyuncularla bunu hakettiğini düşünüyorum. Üstelik sol bekleri Lukovic'i de sattıklarını görüyoruz. Savunma hattında yerinin garanti olduğunu söyleyebileceğimiz tek isim 5 sene bu takımda savunmada banko oynayan Cristian Zapata. Yanında ise Andrea Coda ve Maurizio Domizzi ikilisinden biri oynayacak gibi görülüyor. Ayrıca genç Kolombiyalı Ricardo Chara ile yeni alınan Mehri Benatia da bu sene, geçen seneye nazaran daha fazla oynayacakler gibi. Sol bekte ise eskiden çok fazla ümit beslediğim fakat bir türlü çıkış yakalayamayan Giovanni Pasquale var. Yedeği ise tam bir sol bek olmayan yeni transferlerden Nikola Vujadinovic. Sağ bekte ise tam bir kargaşa söz konusu. Geçen sene oldukça rotasyona gidilen bu mevki de bu sene de çetin bir mücadele olacak gibi. Damiano Ferronetti, Sırp Dusan Basta ve Juan Cuadrado bu rekabetin içinde kendilerine forma arayacak üç isim.


Gökhan İnler

Orta alanda oynayacak olan 3 isme baktığımızda 2 kişinin yerinin garanti olduğunu görüyoruz. Türk asıllı Gökhan İnler ile genç ve çok ümitli olduğum Gana lı Kwandwo Asamoah var. Bu sene takıma geri dönen Antonio Candreva 3. isim olabilir. Diğer bir seçenek ise Orta sahayı 2li bırakıp 2 senedir banko oynayan Mauricio Isla yı sağa çekebilirler. Fakat bu durumda Alexis Sanchez'in sola kayacağını söylememiz gerekir. Ayrıca orta alanda genç ve bu sene kiradan dönen Viktor Boudianski, Agyemang-Badu, Flavio Lazzari, Piermario Morosini gitmemeleri halinde forma bekleyecek diğer isimler.

Antonio Di Natale


Gelelim takımın en keyif veren ve en zengin bölgesin.3lü forvet oynamasını beklediğim takımın santraforu Floro Flores. Ona geçen senenin gol kralı, hakkında sayfalarca methiyeler yazılasıca Antonio Di Natale eşlik edecek. 32 yaşında olmasına rağmen, gençliğinde koştuğundan daha fazla koşan, istikrar abidesi yaşına rağmen bu seneki Dünya Kupasında İtalyanların umut bağladığı isimlerden biriydi. Fakat tek başına hiçbirşey yapamayan tecrübeli isim bu sene de gollerine devam edecek gibi.


Alexis Sanchez


Sağ açıkta ise Dünya Kupasının yıldızlarından Alexis Sanchez bulunmakta. Bu ismi futbolla az çok ilgilenen herkes bilir. Bilmeyenler için anlatmam gerekirse, Vidal, Sanchez ve diğer genç Şilili oyuncularla birlikte Şili milli takımı bundan sonraki 2-3 Dünya Kupasında oldukça iş yapacak gibi. Üstelik müthiş bir teknik adam olan Manuel Pellegrini de milli takımın başına gelirse bal-kaymak olur. Neyse konumuza dönecek olursak, bu takımın yedek forvetleri de oldukça kaliteli. İtalyanın Zafer Biryolu, Okan Yılmazı olan Bernardo Corradi geçen sene gol atamamasına rağmen iyi bir yedek. Napoliden alınan German Denis de keza öyle. Ve bu takımda üstüne durulması gereken 2 genç isim. Önümüzdeki yıllarda adlarından söz ettirecek Federico Laurito ile Forestieri de bu takımda forma bekleyecek isimler.

Bana göre Udinese takımı savunmaya sert bir isim ve orta alana da bir isim alırsa bu sene Serie A da geçen seneki hüsranı yaşamazlar. Gol atmakta sorunu olmayan bu takımın asıl sorununun savunma olduğunu unutmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder