Sayfalar

21 Ağustos 2010 Cumartesi

UEFA Avrupa Ligi Play-off İlk Turu'nda Takımlarımız

Beşiktaş:2 HJK Helsinki:0 (Maç sonucu)

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçını kendi evinde oynayan Beşiktaş, Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki’yi 2-0’la mağlup edip, rövanş için avantaj elde etti. Maça 8 yabancıyla başlayan Beşiktaş kadro derinliğinin avantajlarını kullanmaya devam ediyor. Diri ve yetenkli bir takım olan Beşiktaş’da öne çıkan isim ortalarıyla ve attığı golle Quaresma oldu. Beşiktaş’ın deplasmanda da HJK Helsinki’yi yenmesi kolay gözüküyor.

Beşiktaş 2-0 HJK Helsinki
Goller:Hilbert (35), Ricardo Quaresma (66)

Oyuncular farklı, kabus aynı
Galatasaray Ali Sami Yen’de ki maçı yine kazanamadı. Ukrayna temsilcisi Karpati Lviv’le karşılaşan sarı kırmızılı ekip 2-0 geriye düştüğü maçı 2-2 beraberlikle tamamladı. Kendisinden zayıf rakibinden defansın ve Aykut’un hatalarıyla 2 gol yiyen Galatasaray’ı kurtaran yine Milan Baros oldu. Frank Rijkaard’ın ilk yarı bitmeden Mehmet Batdal’ı oyundan alması, bu oyuncunun kariyerine nasıl etki edeceği merak konusu.

Galatasaray 2-2 Karpaty Lviv
Goller: Milan Baros (58,86) - Kuznetzov (34), Zenjov (42)



Fenerbahçe’ye mücadeleci takımlar iyi gelmiyor. PAOK deplasmanında önemli oyuncularından eksik mücadele eden Fenerbahçe, rakibin 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 yenik bitirdi. Oyuna sonradan giren yeni transfer Mamadou Niang, etkili oyunuyla Fenerbahçe taraftarlarını rahat ettirdi. Lugano’nun sonunda sahaya dönmesiyle defansını toparlayan Fenerbahçe, ortasahada yedekleriyle mücadele etmek zorunda kalınca hücum organizasyonları başarısız oldu. Fenerbahçe’nin İstanbul’da daha etkili bir oyunla gruplara kalması zor değil.

PAOK 1-0 Fenerbahçe
Goller: Vierinha (20)



UEFA Avrupa Ligi’ne katılan takımlarımız arasında en çok merak edilen takım olan Trabzonspor, Şenol Güneş'le yakaladığı güzel futbolu Liverpool’da da sahaya yansıttı. Mücadeleyi bırakmayan ve iyi oynayan Trabzonspor’da umutlar tükenmedi. Teofilo’nun Liverpool defansı arasında kaybolduğu maçta, Gustavo Colman’ın da etkisiz oyunu sonrası Trabzonspor gol yollarında etkisiz kaldı. Savunmada yeni transfer Arkadiusz Glowacki’nin hatasız ve kaleci Onur Kıvrak’ın müthiş oyunu Trabzonspor’un geleceği için umut verdi. Trabzon’da oynanacak rövanşta Steven Gerrard ve Fernando Torres’i de ilk 11 de görmemiz mümkün gözüküyor.

Liverpool 1-0 Trabzonspor
Goller: Ryan Babel (45)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder