Sayfalar

27 Eylül 2010 Pazartesi

-Gazza- Yeniden Sahalarda

O, belki de İngiltere futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yeteneğiydi. Ama nedense her defasında sahadaki hareketleriyle değilde saha dışı yaşamıyla konuşuldu. Newcastle da parlayan kariyerinde Tottenham, Lazio, Glasgow Rangers, Middlesbrough, Everton gibi çok üst düzey olmayan takımlar bulunsa da o yeteneğiyle bir efsane oldu. Evet Paul Gascoigne'den bahsediyoruz. Kısacası -Gazza- dan.

Bahsetmemizin sebebi ise teknik direktörlük de olsa 5 yıl aradan sonra 43 yaşındaki efsane isim sahalara geri döndü. Her ne kadar izleyemicek olsak da Northern Premier League-Division One North (Kısacası bizim tabirimizle 8.lig) takımlarından Gartforth Town'ın teknik direktörü oldu.

Paul Gascoigne'ye bundan 4-5 sene evveli 1 senelik ömür biçmişlerdi. Yaşadığı hayattan ötürü olsa gerek zamanında sigara ve alkol tedavisi gören oyuncu, doktorları yanılttı ve hala yaşamaya devam ediyor. Her neyse zamanında yedekken bile ona odaklanan her zaman bir kamera olurdu. Ne çılgınlıklar yapacak diye bütün ada beklerdi ve koca maçta çoğu zaman o gösterilirdi. Buradan efsaneye başarılar dilerim. Gazza'yı anımsayamayanlar için aşağıdaki resme iyi bakın. Bir yerde mutlaka görmüşünüzdür. İşte o harekete maruz kalan isimdir -Gazza- !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder