Sayfalar

21 Eylül 2010 Salı

İtalya'da Grev Krizi

İtalya'da klüp başkanlarının, futbolcuların transfer tekliflerini reddetme hakkını kısıtlamak istemesiyle bir kriz baş göstermişti.

Bu krizin ardından İtalyan Futbolcular Birliği adına bir deklerasyon yayınlanmıştı.
Bu deklerasyon futbolcuların, bu karar uygulamaya geçtiği an greve başlayacakları ve bu hafta sonu oynanacak maçlara çıkmayacaklarını bildiriyordu. Ve Federasyon ile Futbolcular Birliği arasında yapılan görüşmelerde futbolcuların grev kararı ertelendi.
Bu toplu sözleşme önerisini açalım biraz; bu karar göre sözleşmelerinin bitmesine bir yıl kalan futbolcuları, mevcut maddi koşulları sağlayan eşit seviyede kulüplerin tekliflerini kabul etmeye zorluyor ve bunu kabul etmeyen oyuncunun sözleşmesini fesh etmesini öngörüyor. Kısacası klüplerin yararına olan bu teklif yasaya girerse İtalyan futbolunda çalkantılı dönemler baş gösterebilir.
1996 yılında İtalyan futbolunda yine bu şekilde bir grev yaşanmış ve bu grevde de kontratla ilgili maddelerde uzlaşılamamıştı.
İtalyan futbolu 2006 yılındaki şike skandalından sonra bir kez daha krizle karşı karşıya.Şimdilik bu kriz ertelenmiş gözüküyor.Bakalım bu krizi tamamiyle nasıl atlatacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder