Sayfalar

21 Eylül 2010 Salı

Matthaus Bulgaristan'da

2003-2005 yılları arasında Macaristan'ı çalıştıran Matthaus 2.kez bir milli takım çalıştıracak. Bir efsane olan Hristo Stoichkov'dan boşalan Bulgaristan teknik direktörlüğüne bir diğer efsane isim Lothar Matthaus getirildi.



49 yaşında olan Matthaus'un futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Bayern Munchen ve Inter'de tavan yapan oyuncu Borussia Monchengladbach takımında yetişmiş ve Munih'e buradan geçmiştir.
Kariyerinde Şampiyonlar Ligi hariç her kupa bulunan Matthaus, 5 Dünya Kupasında oynayarak da kırılması güç bir rekora imza attı. Futbolculuk kariyerinde bir de Amerika macerası bulunan yıldız oyuncunun teknik direktörlük kariyeri ise futbolun aksine biraz çalkantılı.



Antrenörlüğe Avusturya'nın Rapid Vien takımında başlayan Matthaus burada pek etkili olamadı. Sonrasında sırasıyla Partizan (Sırbistan) , Macaristan Milli Takımı, Atletico Paranaense (Brezilya) , Red Bull Sallzburg (Avusturya), Maccabi Netanya (İsrail) takımlarını çalıştırdı. Bu takımlardan Partizan ve Redd Bull Sallzburg'u şampiyon yapan Matthaus'un adı bir zamanlar Beşiktaş'la da anılmıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder