Sayfalar

20 Eylül 2010 Pazartesi

Penaltı İşte Böyle Atılır (Zor Olsa da)




Bu nasıl penaltı atmaktır yahu? Biz bir aşırtma atılan penaltıyı bilirdik. Hani EURO 2000 de herkesin eli ayağı titrerken rahatça aşırtmayla topu ortaya atan Totti penaltısı. Tabi bu penaltının mucidi de Çek oyuncu Antonin Panenka'dır ya neyse.
Bir de penaltı noktasına doğru koşarken bir an duraksayıp kaleciyi şaşırtıp topa vuranlar vardır ki bu atraksiyonu hızlıca yapmazsanız hakem penaltıyı saymaz. Genelde Cristiano Ronaldo, Figo gibi isimler bu stili kullanmıştır. Bir de yakın zamanda atılan topuk penaltısı vardır ki anca antremanda atılır. Ama bu penaltı bildiğiniz UEFA'nın düzenlediği 19 yaşaltı Avrupa Şampiyonasında atıldı. Atan isim ise Ezequiel Calvante. Şahsen müthiş bir eser bırakmış. Gerçekten müthiş bir teknik ve eleman daha 19 yaşında. İlgilenenlere bilgi vereyim, eleman Real Betis'te oynamakta.


Ayrıca buradan da rakip kaleciğe küçük bir önerim olacak. Bütün maç sol ayağını kullanan ve sağ ayağı o kadar da etkili olmayan bir sol açık topa sağ ayakla penaltı atacakmış gibi geliyor ve sen şüphelenmiyorsun? Bu iki genç arasında yıllar sonra kesin bir uçurum olacak. Zamanında Suat Usta'yla Cristiano Ronaldo'nun finallerde karşı karşıya gelmesi gibi. Haydi hayırlısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder