Sayfalar

6 Ekim 2010 Çarşamba

8 Ekim Cuma Almanya-Türkiye

Avrupa Kupası için en zor rakibimiz olan Almanya'yla cuma günü karşılacağız bildiğiniz üzere. Şimdi gelin maçla ilgili,rakiple ilgili genel bir inceleme yapalım.

Öncelikle maçın Berlin'de olması ve oynanacak sahanın zamanında 2.Dünya Savaşında cephane gibi kullanıldığını söyleyelim.
Maçın kolay geçmeyeceğini söylememiz gereksiz olacak sanırım. Almanya her ne kadar bu aralar formsuz bir dönem geçirsede ki bunun sebebi tamamen Bayern Münih'in kötü durumu, Almanya futbol geleneği olan bir ekip ve kalitesi tartışılmaz.

Başlarında bulunan Low'ü az çok ülkemizden hatırlıyoruz. Kıymetini bilememişiz demeden edemeyeceğim. Futbol bilgisi üst düzeyde olan, kaliteli bir antrenör. Ballack'sız Dünya Kupasında Almanya'ya yaptırdıkları da ortada. Mesut gibi, Khedira gibi bir çok yıldız çıkarttırdı ve ayrıca Klose'den de maksimum verim nasıl alınır gösterdi. Müller, Schweinsteiger, Friedrich gibi oyuncuları saymıyorum bile.
Cuma günkü maçta ise hemen hemen kadrosu belirgin gibi. Tek eksin Bastian Schweinsteiger, Almanya'yı fazlasıyla üzdü. Ama yerine oynaması muhtemel bir isim olan Toni Kroos bu eksikliği hissettirmez gibime geliyor. Tabi hücumda Bastian kadar etkili olamayacak olması da bizim avantajımız. Daha büyük eksiği olmayan Almanya'da göze çarpan isimler ise Mesut, Müller gibi genç ve kaliteli isimler. Ayrıca ortasahası savaşan bir ekip Almanya. Zaten lakapları da buna uyuyor "Panzerler". Forvet hattında ise benim bir türlü beğenemediğim Cacau mevcut. Tabi bir sürpriz olur da Klose oynarsa eh işte o zaman işimiz biraz zorlaşır. Almanya'nın hiç mi açık noktası yok diye düşünecek olursak. Tabi ki var. Bu aralar savunmaları biraz formsuz. Lahm belki de kariyerinin en formsuz günlerini yaşıyor. Göbek ikilisi ise Dünya Kupasında olduğu kadar etkili değiller. Zaten Mertesacker-Friedrich ikilisi her daim saatli bomba gibi olmuşlardır. Ta ki önlerine Khedira gelene kadar. Kalede ise Neuer oynayacak gibi. Rene Adler, Dünya Kupasına kadar takımın 1.kalecisiydi. Sakatlanıp yerini Neuer'e bırakan oyuncu bir daha birinci kaleci olamadı ve büyük ihtimal bizim maçta da olamayacak.
Kendi milli takımımıza bakarsak eğer, güçlü bir ekibimiz var ama kanatlarımız kopmuş vaziyette. Arda'nın oynayamayışı, Tuncay'ın kendi takımında dahi forma bulamayışı milli takımımızın en büyük sorunlarından biri. Bu bölgelerde Mevlüt, Nuri gibi isimler alternatif olarak düşünülebilir. Orta saha ise milli takımımızın en büyük kalesi. Emre formda, Nuri formda, Aurelio oynamaya başladı ve Necip gibi genç, yetenekli bir oyuncumuz var. Hamit'in var olan hafif sakatlığı ise buradaki en büyük sorunumuz olacak gibi. Ama yine de oynaması bekleniyor. Forvette ise Semih oynayacak gibi. Almanya'nın Podolski seçimi gibi Semih'te sadece milli takım oyuncusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Defansımızda ise sağ bekimiz Gökhan Gönül oldukça formda. Yedeğinin Sabri olması ise sağ bek mevkiisinde hiç sıkıntımız olmadığının göstergesi. Fakat sol bek için aynı şeyi söyleyemeyiz. Hakan Balta formsuz, İsmail Köybaşı ise hala beklenen patlamayı yapamadı. Bu mevkide biraz sıkıntımız olacak gibi. Göbek ikilimiz ise Almanların ki gibi saatli bomba. Servet'in Galatasarayla olan sorununun bu maça kafaca nasıl hazırlanacağını merak ettirmiyor değil. Ömer Erdoğan ise yıllanmış şarap gibi. Yaşlandıkça oyununda ilerleme oluyor adeta. Kalede ise yıllarca hiç sorunumuz olmayacak gibi. Yetenekli bir çok genç kalecimiz var ve bu konuda Almanya kadar şanslıyız.
Gelelim maçın en büyük önemine. Günlerdir konuşulan tek konu, Mesut Özil, Nuri Şahin mevzusu. Kısacası gurbetçi futbolcular. Bu konuya önceden de değinmiştik. Mesut kendi kariyeri açısından profesyonelce düşündü ve Almanya'yı seçti. Dünya Kupasını ve Real Madrid'e gidişini görünce seçiminde de kendince haklı olduğunu gösterdi. Biz Türkiye ise bir o kadar yetenekli Nuri'yi hala oynatıp oynatmamak konusunda şüpheciyiz. Bu konu hakkında tek birşey diyeceğim. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama Nuri değil Türkiyede, Almanyada birkaç istisna hariç her milli takımda banko oynar!
Her neyse. Cuma günü seyri güzel bir maç bizleri bekliyor. Arkamıza yaslanıp tadını çıkaralım. Ve maçın Almanya'da olduğunu, maçı kaybetsek bile Euro 2012 yolunda herşeyi kaybetmeyeceğimizi bilelim. Ben, Almanların en büyük korkusu olan Guus Hiddink'e güveniyorum. Galibiyet zor bir ihtimal olsada, beraberlik neden olmasın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder