Sayfalar

4 Ekim 2010 Pazartesi

Türk Futbolundaki Gençlik Anlayışı

Dün Trabzonspor Beşiktaşı 1-0 yendi. Değinmek istediğim nokta maç değil, hakem değil, oynanan futbol da değil. En azından ana noktam o olmayacak.

Tabi o konulara baktığımızda, dün kü maçı izlemedim. Herkes hakemden şikayetçi, Trabzon'un iyi oyunu övülüyor, Beşiktaş ise yorgun bir kartal.

Maç hakkında olmasa da iki takım hakkındaki görüşüm ise, Trabzonspor Şenol Güneş'le müthiş bir ivme yakaladı. Bir kaç eksik söz konusu evet ama bu takımın geleceği var bu gün gibi ortada. Beşiktaş ise Schuster'in dediği gibi 3 günde maç oynamaktan dolayı biraz düşüşte. Takımın yaş ortalaması da göz önüne alındığında bu beklenen bir sonuçtu.
Şimdi gelelim konumuzun ana noktasına. Golü atan Mustafa Yumlu, Trabzonspor'un altyapısından yetişmiş, o yurdun insanı. Genç isimlere şans tanınması önemli futbolumuz adına ama kaçırdığımız nokta genç oyuncu dediğimiz en fazla 19-20 de biter. Belki bilmeyenler vardır, Mustafa Yumlu 23 yaşında. Daha iyi anlamamız için şöyle bir örnek vereyim, Mustafa Yumlu şu an dünyanın en iyisi olarak görülen Messi'den büyük. Kısacası normal şartlarda tecrübeli dememiz gereken adama Türkiyemizde genç muamelesi yapılıyor.

Tabi öyle bir ülkedeyiz ki 30una dayanmış Semih bile hala genç Semih. Bu akılla biz daha çoook Messi, Ronaldo, Fabregas kaçırırız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder