Sayfalar

4 Ekim 2010 Pazartesi

Mesut Siftahı Yaptı , Real Coştu

Mesut'un La Liga daki ilk golünü attığı maçta Real Madrid adeta gol oldu yağdı. Ronaldo'nun (ki bu kadar itici bir oyuncu gerçekten görmedim hayatımda) müthiş performansıyla rakibini 6-1 yenen Madrid'de benim dikkatimi tek bir konu çekti.
Eskilere oranla genç bir takım olan Real Madrid'e Mourinho'nun elinin değdiği ortada. Dikkatimi çeken konu ise arkadaşlık ortamının eski Galacticoslara oranla çok daha üst düzeyde olması. Gol sevinçleri, pozisyonlardaki paslaşmalar ve bencil oyundan uzak bir futbolun sergilenmesi.
Tabi bunda ligin başlarının olması ve bu Galacticos'un eski Galacticos'lar kadar yıldızlarla dolu olmamasının da payı vardır elbet. Şimdi bir çoğumuz yıldız konusunda karşı gelebilir benim görüşüme. Ama takımdaki ego seviyesi Real Madrid isminin üstüne çıkmıyor. Tabi burada Cristiano Ronaldo'yu konunun dışına itmemiz gerekecek ki bu konuya birazdan değineceğim. Bir çok takım fazla yıldızlarla dolu olmasından ötürü kaybetmiştir. Bu olay her spor dalında öyledir. Futboldan örnek vermemiz gerekirse, Zidane'ların, Figo'ların Madrid'inde herşey yolundaydı. Bunların üstüne Beckham, Owen gibi isimler geldikten sonra takımın havası bir anda değişti. Galaksinin takımının o yıllardan bugüne 10 sene geçecek neredeyse hala Avrupa'da kupası yok.
Şimdi Ronaldo konusuna bakalım birazda. Dünya tarihinin en pahalı futbolcusu olan Ronaldo belki de bugünkü 6-1 lik skorda katkısı en fazla olan isim. Biraz antipatik, biraz da şımarık olan yıldızın bu sene takıma olacak etkisi hep merak konusu oldu. Ama Mourinho'nun takımlarında hep varolan bir gerçek vardır ki bu gerçek Madrid'de mevcut. O da Mourinho'nun gittiği her takımda tek yıldız olduğudur. Ronaldo'nun borusu bu sefer biraz daha az ötüyor gibi. Ama bireysel başarı istiyorsa takım bazında kazanmalı önce ve egosunu kontrol etmeli artık. Şansı da var, Mourinho gibi müthiş bir hoca'ya sahip.
Şimdi gelelin 2 yeni transfere. İkisi de bu maçta gol attı. "Mesut ve Di Maria" Teknikleriyle göz dolduran yıldız isimler Mourinho'nun vazgeçmesi olma yolunda emin adımlarla gidiyorlar. Mourinho Mesut'u ortada oyun kuran, top dağıtan ortasaha olarak oynatıyor. Sezon başında en merak edilen sorulardan biriydi. Kanat mı oynayacak, ortasaha mı? Bunun cevabını gördük ve Mourinho ne kadar doğru bi karar vermiş haftalar ilerledikçe görüyoruz. Di Maria ise Ronaldo'yla değişmeli olarak 2 kanattan birinde görülüyor. Bugün kü maç boyunca kaleyi şutlarıyla yoklayan Di Maria'nın golü de görülmeye değer.

Barca'nın puan kaybettiği bu hafta da Madrid rakibine sağlam bir gözdağı verdi. La Liga bu sene geçmiş senelere göre daha da zevkli olacak gibi.
Barcelona'dan yine 1-1!
Ayrıca değinmek istediğim son bir nokta da "Mehmet Topal". Buradan adeta alelacele gönderilen Mehmet Topal, yıldızlarını satan Valencia'da müthiş bir başlangıç yaptı. Geçen hafta ilk golünü de atan Mehmet Topal'ı hoca Emery, hem savunmada hemde ön libero olarak değerlendiriyor.
Ne diyelim başka bu konuda, en iyisi futboldan çok çok iyi anlayan Türk yazarlarımıza sevgilerimizi sunalım biz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder